Den 14 november 2026 skickade läsare av Nättrender tyska utgåva skärmbilder från Grindr på iPhone. En falsk Apple-varning visade en nedräkning och påstod att åtta virus hade hittats. Den ledde till en app i App Store med köp inuti appen.

Så hamnar varningen där
Gratisversionen av Grindr visar annonser från partner. En vilseledande annons kan dyka upp på en vanlig annonsplats. Skärmbilderna avslöjar inte vilket nätverk som visade den. Varningen visar inte att telefonen är infekterad.
Gör så här
Stäng Grindr utan att trycka på varningen. Installera inte appen, ring inte ett nummer som visas och lämna inga uppgifter. Om du angav ditt lösenord, byt det direkt hos Apple. Kontakta banken om du har betalat. Rapportera gärna annonsen till Grindr med skärmbild och tidpunkt.
Nättrender · Grindr · Apple Support · Grindr Help Center
Dela artikeln



Kommentieren Sag uns deine Meinung →